Wil jij een vloerkleed kopen? Zo maak je de juiste keuze

Wil jij een vloerkleed kopen? Zo maak je de juiste keuze

Steeds meer mensen willen een vloerkleed kopen. Dus dat jij op zoek bent naar een tof exemplaar is niet meer dan logisch. Een modern tapijt in je zithoek heeft echt veel voordelen. Het voegt niet alleen warmte en sfeer toe aan je interieur, maar het maakt bijvoorbeeld ook van alle losse items één geheel en het is goed voor de akoestiek in je woonkamer. Het valt alleen niet mee om het juiste tapijt te vinden. Er is ook zo enorm veel keuze! In deze blog geven wij jou daarom een aantal handvatten om een karpet te kopen dat perfect past in jouw interieur.

Nog even voor de duidelijkheid: wij gebruiken de termen vloerkleed, tapijt en karpet door elkaar, hoewel ze niet allemaal dezelfde betekenis hebben. Een vloerkleed en een karpet zijn altijd losliggende kleden die niet de gehele vloer bedekken. Een tapijt daarentegen kan wél de gehele vloer bedekken en ligt dan vast. In de volksmond beter bekend als vloerbedekking. Ze hebben alle drie ook een ding gemeen: je kunt een vloerkleed, een tapijt of een karpet als wandbekleding gebruiken. Maar in deze blog hebben we het over het kiezen van een los vloerkleed voor in je zithoek.

Vloerkleed kopen bij Houweling Interieur. Op de foto zie je een rond tapijt met een streepdesign in zwart-, grijs- en beigetinten.

Bepaal allereerst de vorm en het formaat van je moderne vloerkleed 

Ga je voor een rond tapijt of een rechthoekig modern vloerkleed? En welke maat kies je? Laten we beginnen met te zeggen dat er geen vaste regels zijn voor de vorm en het formaat van een modern karpet. Het blijft altijd een persoonlijke voorkeur. Wel zijn er een paar richtlijnen waar je rekening mee kunt houden. Zo past een rechthoekig vloerkleed in principe altijd bij de bank in je zithoek. Het is wel belangrijk dat je hem niet te klein koopt. Laat hem aan beide kanten van de bank zo’n 5 a 10 cm uitsteken, dat zorgt voor een ruimtelijke sfeer. Een rond tapijt doet het optisch goed in een kleine ruimte. Het is ook een mooie manier om de rechte lijnen in je interieur te doorbreken, waardoor het tapijt nog meer opvalt. Zeker als je een hoekband hebt! En het geeft je interieur net even een andere twist. Ook voor een rond vloerkleed geldt: denk groot en laat hem lekker buiten je zithoek uitkomen.

Vloerkleed kopen bij Houweling Interieur. Op de foto zie je een hoogpolig vloerkleed uitgevoerd in beige kleur.

Kies je voor een hoogpolig tapijt of laagpolige variant? En welk materiaal?

Houd jij van een vloerkleed met een tof design of een opvallend patroon? Dan kun je het beste kiezen voor een laagpolig vloerkleed. Want dan komen de prints het beste tot hun recht. Ook als je allergisch bent voor huisstofmijt is een laagpolig tapijt een slimme keuze. Een hoogpolig tapijt is daarentegen zeer geschikt voor mensen die houden van warmte, zachtheid en luxe. Het akoestische effect van een hoogpolige variant is ook een stuk groter. Handig als je bijvoorbeeld in een gehorig huis of appartementencomplex woont. Welk materiaal je kiest hangt voor een groot deel van je levensstijl af. Een wollen vloerkleed is niet alleen warm en comfortabel, maar ook slijtvast. Tapijten van synthetische materialen zijn gemakkelijk schoon te maken. Bedenk wat voor jou belangrijk is en stem je keuze hierop af.

Vloerkleed kopen bij Houweling Interieur. Op de foto zie je een kleurrijk vloerkleed uitgevoerd in de knalkleuren groen en oranje met crème.

Welke kleur karpet past het beste in jouw interieur?

Eigenlijk is het heel simpel. Wil jij een karpet dat opgaat in het kleurenpalet van jou interieur? Laat dan de kleuren van je meubels terugkomen in je moderne vloerkleed. Zo creëer je eenheid en rust. Je kunt hem iets meer naar voor laten komen door te kiezen voor een spannend design. Wil jij dat je vloerkleed juist de eyecatcher is van je zithoek? Kies dan juist voor een compleet andere kleur. En dat mag best een knalkleur zijn!

Wist je dat de karpetten bij ons in de winkels bijna allemaal leverbaar zijn in vele verschillende kleuren, materialen, formaten en vormen?

Blijf je het lastig vinden om te bepalen welk formaat vloerkleed het beste past in jouw woonkamer? Of lukt het je maar niet om tot de juiste kleurkeuze te komen? Kom dan gewoon eens langs in een van onze winkels. Onze gezellige interieuradviseurs staan voor jou klaar en helpen je de juiste keuzes maken. Wat je stijl ook is.

Leave a Reply