Dit zijn de voor- en nadelen van een Fenix tafelblad

Dit zijn de voor- en nadelen van een Fenix tafelblad

Fenix is de nieuwste sensatie in de wereld van wonen en interieur. De meeste mensen kennen het vooral als optie voor in de keuken. Maar het is gemaakt voor allerlei interieurtoepassingen en kan zowel horizontaal (kastfronten) als verticaal (tafelbladen) verwerkt worden. Zo hebben wij tafels in onze collectie met een Fenix tafelblad en ook een aantal prachtige dressoirs en tv meubels. Fenix dankt zijn ongekende populariteit met name aan de rijke, matte uitstraling. Die komt dankzij de vele kleurmogelijkheden in vrijwel iedere woonstijl goed tot zijn recht. Maar Fenix kent nog veel meer voordelen. En vanzelfsprekend ook een paar nadelen. In deze blog hebben we ze voor jou op een rij gezet.

De voordelen van een Fenix tafelblad.
De nadelen van een Fenix tafelblad.

Maar eerst: wat is Fenix eigenlijk precies? Fenix is geen bewerking of toplaag, maar een materiaal dat is gebaseerd op nanotechnologie. Het bestaat uit een kern van papier of houtvezels. Dit wordt tot een sterke en waterdichte plaat geperst. Het buitenvlak wordt behandeld met een innovatieve thermo-hardende hars via een proces van uitharding met elektronenstralen. Deze nanotechniek zorgt ervoor dat het fluweelzacht aanvoelt en tegelijkertijd zeer sterk is. En het creëert de karakteristieke zelfherstellende eigenschap: je kunt lichte krassen door warmtewrijving laten verdwijnen! Het product en de techniek zijn gepatenteerd door Arpa, dus een soortgelijk product is er niet op de markt. En er zijn nog een paar toffe wetenswaardigheden over Fenix die we graag me je delen..!

Design meubelen van Saunaco bij Houweling Interieur. Je ziet een design dressoir met strakke lijnen uitgevoerd in verschillende kleuren bruin.

Dit zijn de voordelen van Fenix

Fenix heeft naast het stijlvolle matte uiterlijk, het zelfherstellende vermogen en de fluweelzachte touch nog meer pluspunten. Zo heeft het matte uiterlijk als bijkomend voordeel dat het zorgt voor een zeer lage lichtreflectie én een hele intense kleurbeleving. Daarnaast heeft dit baanbrekende materiaal veel eigenschappen die met name voor keukens, maar ook voor tafelbladen zeer waardevol zijn. Fenix is namelijk hittebestendig, vingerafdrukken-proof en behoorlijk resistent tegen krassen. Fenix gaat bovendien generaties lang mee. Dat komt door het hoogwaardige materiaal én door de tijdloze uitstraling. De lange levensduur zorgt voor minder afval en bespaart grondstoffen. Dit maakt Fenix zeer duurzaam. Dus als jij houdt van een matte uitstraling, oog hebt voor het klimaat en op zoekt bent naar een tafel die gemakkelijk te reinigen is, dan is een Fenix tafelblad de juiste keuze voor jou.

Fenix tafelblad en Fenix kast bij Houweling Interieur uitgevoerd in lichtgrijze kleur.

Dit zijn de nadelen van Fenix

Fenix kent ook een aantal nadelen. De eerste is heel simpel: hoeveel mooie eigenschappen het materiaal ook heeft, als jij houdt van hoogglans meubels die lekker glimmen, zijn Fenix meubels niet aan jou besteed. Een ander nadeel is dat je diepere krassen, die ontstaan door bijvoorbeeld een zwaar voorwerp over het tafelblad te verschuiven, blijft zien. In de praktijk valt dit echter wel mee, aangezien je in principe geen hele zware voorwerpen op je tafel hoeft neer te zetten. Het strakke, matte uiterlijk heeft wel een keerzijde. Namelijk dat je snel stofjes, kruimels, druppels of vet ziet. Op Fenix in de kleur zwart zijn vlekken gemakkelijk te zien. Het materiaal is gelukkig wel hygiënisch en zeer eenvoudig te reinigen: je neemt het oppervlakte slechts af met en vochtige doek en klaar ben je.

Fenix tafelblad bij Houweling Interieur uitgevoerd in witte kleur op ovale eettafel.

Wil jij meer weten over Fenix meubels?

Uiteraard hebben wij een paar toffe meubels in onze eigenzinnige collectie die jij kunt laten uitvoeren met Fenix. Dat zijn de design meubels van Saunaco: het Cas dressoir, de Cas wandkast en het Nyro tv-meubel. Ook de Pitcher tafel van Seuren Tafels is leverbaar met een Fenix tafelblad.

Voel jij je aangetrokken tot het strakke matte uiterlijk van dit innovatieve materiaal? Of wil je meer weten over Fenix meubels? Kom dan vooral eens langs in onze winkels. Onze gezellige adviseurs nemen jou graag mee in alle mogelijkheden.

Leave a Reply