New Classic

Het mooie van toen met het comfort en de luxe van nu

Een modern klassiek interieur is elegant, luxe en tijdloos. Oftewel: New Classic. Karakteristiek zijn de rijke stoffen, sierlijke ronde vormen en de warme kleuren.

Authentieke details worden op prachtige wijze gecombineerd met moderne meubels. Of precies andersom: klassieke meubels die hand in hand gaan met moderne kleuren en antieke accessoires.

De schoonheid van vervlogen tijden vloeit in deze woonstijl buitengewoon mooi samen met de luxe en het comfort van nu. Het is een tijdloos interieur dat van alle gemakken is voorzien.

Past een klassiek modern interieur bij jouw smaak en stijl?

Deze kleuren en materialen passen perfect in een klassiek interieur  

Een klassiek interieur is doordrenkt met verwijzingen naar vroeger tijden. Het is geïnspireerd op de Renaissance, waardoor het een statige uitstraling heeft met een vleugje romantiek. Maar tegenwoordig is de klassieke woonstijl veel moderner. Nog steeds zie je de luxe materialen en warme kleuren van toen, maar dan met een rustigere, eigentijdse touch. Chique ogende, kwalitatief hoogwaardige stoffen gaan samen met warme, diepe kleuren. Zoals donkerblauw, donkergroen of bordeaux rood. Maar je ziet ook veel gouden details en zwarte of donkere meubels, die de luxe ondertoon van deze woonstijl onderstrepen. Ook de zachte uitstraling van velours en gerookt glas passen perfect in een klassiek interieur. Net als de houten vloer met visgraatmotief.

New Classic, ook deze woonstijl vind je bij Houweling Interieur.

Meubels kopen in de klassieke woonstijl? Zo maak je de juiste keuze

Als je de klassieke woonstijl in een modern jasje wilt gieten, is het van belang dat je authentieke meubels afwisselt met moderne details. Of juist kiest voor moderne meubels in combinatie met de warme kleuren en accessoires van vroeger. Zo lang je het klassieke en moderne maar combineert. Want dan weet je zeker dat je klassieke woonkamer geen oubollig museum wordt. Ben jij gek op klassieke meubels? Bekijk dan de Library Oorfauteuil uit onze collectie eens. Deze prachtige Chesterfield is leverbaar in vele kleuren stof en leer! Zo giet jij hem met een mooie groene stof moeiteloos in een modern jasje. Combineer deze klassieker met stoere materialen en je modern klassieke interieur is een feit. Houd jij meer van meubels met een moderne uitstraling? Geen probleem! Maar kies dan wel voor ronde vormen om in het klassieke sfeertje te blijven.

New Classic, ook deze woonstijl vind je bij Houweling Interieur.

Met de juiste accessoires maak jij je modern klassiek interieur helemaal af

Je mag in een modern klassiek interieur volledig over de top gaan met sierlijke, statige accessoires. De Horse kandelaar van ruim een halve meter hoog leent zich hier perfect voor. Of de handgemaakte Schaal Mapa bronze met zijn organische vormen en warme kleuren. Met deze toppers benadruk je de statige, romantische woonstijl op unieke wijze. Liever een wat modernere look in je woonkamer? Combineer dan je klassieke meubels met moderne fotokunst voor aan je muur van Umo Art Gallery. Jij bepaalt binnen deze woonstijl in feite zelf of jij je interieur een meer moderne of juist meer klassieke uitstraling geeft.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het creëren van een modern klassiek interieur? Kom dan naar een van onze winkels. Onze ervaren woonadviseurs denken met je mee en helpen jou de juiste keuzes maken. Ook als jouw smaak niet in één stijl te vangen is.

New Classic, ook deze woonstijl vind je bij Houweling Interieur.

Artikelen passend in de New Classic woonstijl