Robuuste en unieke boomstamtafel

met een eigen verhaal

Uit één stuk en puur natuur: een boomstamtafel is dé ultieme eyecatcher
bij jouw thuis of op kantoor

De hedendaagse massaproductie maakt het steeds moeilijker om echt aparte meubels te vinden. Inmiddels heb je het idee dat alle interieurwinkels hetzelfde verkopen. Jullie zijn dan ook al een tijdje op zoek naar een unieke tafel.

Een knaller, een pronkstuk waarmee jij een onuitwisbare indruk achterlaat bij je vrienden.

Vanzelfsprekend staat een houten boomstam tafel op je shortlist:

  • Je houdt van natuurlijke materialen met een eerlijk verhaal.
  • Pure ambacht staat hoog bij jou in het vaandel.
  • Je wordt blij van spannende vormen en onverwachte details.

Maar tot nu toe heb je dé boomstamtafel van je dromen nog niet gevonden.

De meeste exemplaren hebben de geijkte vierkante, ovalen of ronde vormen. Daardoor lijken ook boomstamtafels steeds meer op elkaar. Terwijl jullie op zoek zijn naar een tafel die echt nog niemand anders heeft!

Een boomstamtafel met een verhaal, een karakteristieke uitstraling en natuurlijke vorm. Passend bij jullie persoonlijkheid.

Boomstamtafel van Houweling Interieur.

Boomstamtafels van Houweling Interieur: uniek en uit één stuk

Wat leuk dat jij op zoek bent naar een tafel met een puur en persoonlijk verhaal. We delen het onze graag met jou.

De oorsprong van het hout van onze bladen ligt met name in de Filipijnen. De veelal oude Robinia bomen staan er niet in bossen, maar vind je her en der verspreid over het landschap. Ze worden blootgesteld aan natuurgeweld of sterven van ouderdom. Leo Houweling kent de eigenaar van de zagerij persoonlijk. De bomen worden er – uit één stuk, in de lengte – gezaagd. Leo kiest er zelf de allermooiste exemplaren uit.

De boomstamtafels beginnen bij Houweling Interieur op duurzame wijze aan een tweede leven.

Iedere boom is anders, dus iedere tafel is anders. Elke knoest, elke nerf is gevormd door de natuur. De tafelbladen hebben daardoor allemaal hun eigen specifieke vorm en uitstraling.

Altijd verrassend, nooit hetzelfde.

Tafel van boomstam, jij hebt de keuze uit allerlei soorten en maten

Ben je op zoek naar een eettafel, salontafel of bijzettafel? Dan nodigen we je graag uit in ons atelier in Leiden om eens rustig rond te kijken.

Houweling Interieur heeft een constante voorraad van zo’n 100 tot 150 tafelbladen en heeft daarmee de grootste collectie unieke boomstamtafels van Nederland. In allerlei vormen, soorten en maten. Valt je oog op het perfecte houten blad, maar is het formaat net te groot voor jullie woonkamer? Geen probleem, wij zagen er moeiteloos een stuk af.

Wil je mat, glanzend of met kleurafwerking? De mogelijkheden zijn legio!

Welk onderstuk komt erbij? Dat bepaal jij! Chroom, RVS, blauwstaal, gepoedercoat, hout, aluminium of met een innovatief hefsysteem. En altijd in het gewenste design.

Natuurlijk is je eethoek niet af zonder markante eetkamerstoelen en mooie verlichting. Neem eens een kijkje in onze uitgebreide collectie en maak je eethoek helemaal af.

Alle boomstambladen worden bij jou thuis of op kantoor bezorgd

Wist jij dat onze eigen mensen alle boomstambladen bij jou thuis of op kantoor bezorgen? Of je nou een klein blad voor een salontafel hebt besteld of een tienpersoonstafel voor op kantoor: wij zorgen ervoor dat hij veilig en wel in in de gewenste ruimte wordt geplaatst.

werkplaats
werkplaats2

Wil jij in alle rust onze boomstamtafels bekijken?

Je bent van harte welkom in ons mooie atelier in Leiden!

Leo Houweling leidt je er met veel passie en plezier rond. Jij krijgt alle tijd om je rustig te oriënteren, al je vragen te stellen en te zoeken naar het perfecte tafelblad.

Maak vandaag nog een afspraak.

Epoxy geeft jouw boomstamtafel nog meer allure

Wil jij een écht adembenemend houten tafelblad? Laat dan het door jou uitgezochte exemplaar in epoxy gieten. Lees hier meer over een epoxy boomstamtafel.

Maak een atelier afspraak

Wij ontvangen jou graag in ons atelier in Leiden.
Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op voor het maken van een afspraak.