Scandinavisch Wonen

Eenvoud, rust en functionaliteit

Natuurlijke materialen, lichte kleuren en strakke lijnen. Dat kenmerkt een Scandinavische woonstijl. Minimalisme is het sleutelwoord, waardoor de ruimte rust uitstraalt.

Veel meubels zijn van hout. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat Scandinavië voor een groot deel uit bos bestaat. Dit natuurproduct wordt gecombineerd met pasteltinten en natuurlijke kleuren.

Eenvoud, rust en functionaliteit staan centraal bij het ontwerp van Scandinavische meubels. De meubelen zijn ongecompliceerd, smaakvol en altijd comfortabel.

Past een Scandinavische inrichting bij jouw smaak en stijl?

Deze kleuren en materialen passen perfect in een Scandinavische woonkamer  

Het is niet zo gek dat een Scandinavische woonkamer tegenwoordig enorm populair is. De woelige wereld waarin wij leven zorgt voor een grote hang naar rust en harmonie. Daar leent deze woonstijl  zich uitermate goed voor. Neutrale kleuren en tinten zoals wit, grijs en beige voeren de boventoon. Ook zie je regelmatig zachte pasteltinten terug. Wit mag eigenlijk niet ontbreken, want dit zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Er bestaan enorm veel tinten wit, kies dus een variant die jij mooi vindt. Voeg ook een pasteltint toe naar smaak. Tegenover al die lichte kleuren, mag je best een accentkleur laten terugkomen. Denk aan een zwarte kast tegen een lichte muur. Combineer dit met knusse en natuurlijke materialen. Houten meubels mogen natuurlijk niet ontbreken. Ga dan vooral voor licht hout. En voeg groene planten toe, zo haal jij de natuur letterlijk in huis.

Scandinavisch Wonen, ook deze woonstijl vind je bij Houweling Interieur.

Meubels kopen in de Scandinavische woonstijl? Zo maak je de juiste keuze

Meubels binnen de Scandinavische woonstijl zijn ongecompliceerd, smaakvol en altijd comfortabel. Bovendien zijn ze van hoge kwaliteit en altijd perfect afgewerkt. Hout heeft van nature een rustgevende werking en is dan ook niet weg te denken uit een Scandinavische woonkamer. De houten meubels van het Deense merk Skovby zijn hier een mooi voorbeeld van. Zoals de zeer praktische en stijlvolle Nordvest uitschuiftafel. Dit prachtige houten meubelstuk combineert ronde vormen en rechte lijnen. De strakke lijnen die ook kenmerkend zijn voor deze woonstijl kun je terug laten komen in een dressoir of tv-meubel zonder zichtbare handgrepen. Dat ziet er lekker clean uit. Of in de poten van tafels en stoelen. Ook die zien er over het algemeen recht en smal uit. Dit zorgt voor die fijne rustige uitstraling van de typisch Scandinavische woonstijl.

Scandinavisch Wonen, ook deze woonstijl vind je bij Houweling Interieur.
Scandinavisch Wonen, ook deze woonstijl vind je bij Houweling Interieur.

Met de juiste accessoires maak jij je Scandinavische interieur helemaal af

In een Scandinavisch interieur geldt voor de accessoires: less is more. Over elk item wordt goed nagedacht. Voeg dus – met oog voor detail – niet al te veel accessoires toe in je woonkamer. Zo bewaar je de rust die deze prachtige woonstijl kenmerkt. Karakteristiek voor alle items in een Scandinavisch interieur is dat ze minimalistisch, authentiek en sfeervol zijn. Woonaccessoires die zich perfect lenen voor het creëren van de mooie sfeer van onze Noorderburen zijn bijvoorbeeld de kunstfotografie ‘Sing a song in love’ met zijn prachtige neutrale kleursetting in combinatie met zwart of de ingetogen glazen schaal ‘Fruteira’.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het creëren van een Scandinavisch interieur? Kom dan naar een van onze winkels. Onze ervaren woonadviseurs denken met je mee en helpen jou de juiste keuzes maken. Ook als jouw smaak niet in één stijl te vangen is.

Scandinavisch Wonen, ook deze woonstijl vind je bij Houweling Interieur.

Artikelen passend in de Scandinavische woonstijl