Industrieel Landelijk

Stoer en robuust, maar ook knus en gezellig

Stoer en robuust, maar ook knus en gezellig. In een Industrieel Landelijk interieur komen twee totaal verschillende woonstijlen op een hele toffe manier samen.

De landelijke woonstijl herken je aan de natuurlijke materialen, de aardetinten en de pure vormen. Terwijl de industriële woonstijl stoer is en staat voor onbewerkte materialen, zoals hout, steen, metaal, beton en leer.

De woonstijlen hebben ook een aantal zaken gemeen. Het zijn in de basis woonstijlen die werken met zo veel mogelijk natuurlijke lichtinval en ook wordt de ruimte op efficiënte wijze benut.

Past een Industrieel Landelijk interieur bij jouw smaak en stijl?

Deze kleuren en materialen passen perfect in een Industrieel Landelijk interieur

Dankzij de combinatie van twee tegenovergestelde woonstijlen kun jij kiezen uit een vrij breed kleurenpalet. De kleuren die in een industrieel interieur de boventoon voeren zijn zwart, grijs en bruin. Want dit zijn de kleuren die veelal aanwezig waren in oude fabrieken. De kleuren in een Landelijk interieur daarentegen lijken rechtstreeks uit de natuur te komen. De veelal lichte basis wordt gecombineerd met de natuurlijke kleuren groen, bruin en oranje. Het is belangrijk dat jij eerst onderzoekt op welke woonstijl jij de nadruk wilt leggen om te bepalen welke kleuren jij de boventoon wilt laten voeren. Qua materialen is het zo dat in beide woonstijlen hout en textiel voor de perfecte aankleding zorgen. Denk aan houten meubels of stoffen wandkleden als muurdecoratie.

Industrieel landelijk interieur, ook deze woonstijl vind je bij Houweling Interieur.

Wil jij stoer landelijk wonen? Zo koop je de juiste meubels

Om stoer landelijk te wonen moet je over meubels een paar dingen weten. We hakken hiervoor de woonstijl weer even in tweeën. Industriële meubels refereren aan fabriekshallen en werkplaatsen. Ze zijn vooral gemaakt van metaal, hout en leer. Ze zijn robuust, stevig en functioneel en hebben een stoere uitstraling. Zoals onze ronde boomstamtafel met zijn ijzeren onderstel of het Iron tv dressoir met de robuuste metalen staanders. Maar ook de landelijke meubels zijn in de basis stoer, groot en robuust. Het materiaal dat wordt gebruikt is daarentegen warmer en zachter. En ook de kleur is over het algemeen wat warmer. Een bankstel of een eetkamerstoel in de landelijke woonstijl is dan ook meestal van stof en/of in een aardetint. Het is ook hier weer belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft en bepaalt waar jij het accent op wilt leggen: landelijk of industrieel. Goed om te weten is dat de keuze van de meubels in grote mate de stijl en sfeer in je interieur bepalen.

Industrieel landelijk interieur, ook deze woonstijl vind je bij Houweling Interieur.

Landelijke accessoires of industriële accessoires?

Een landelijk interieur kun je wat stoerder maken door industriële elementen toe te voegen. Zoals een donkere muur of een toffe industriële lamp. Dit principe werkt natuurlijk ook andersom: een interieur dat ik de basis industrieel is, kun je wat gezelliger maken door warme items toe te voegen, zoals een kleurrijke kussens, een warm vloerkleed of mooie, houten lampen.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het creëren van een Industrieel Landelijk interieur? Kom dan naar een van onze winkels. Onze ervaren woonadviseurs denken met je mee en helpen jou de juiste keuzes maken. Ook als jouw smaak niet in één stijl te vangen is.

Industrieel landelijk interieur, ook deze woonstijl vind je bij Houweling Interieur.

Artikelen passend in de Industrieel Landelijke woonstijl