Bohemian

Lekker eigenwijs, alles kan en alles mag

Een kleurrijk, exotisch interieur met een vleugje vintage. Dat kenmerkt de Bohemian woonstijl. Alles kan en alles mag in een Boho interieur. Werelds, zorgeloos, nonchalant en eigenwijs.

De woonstijl heeft een veelal witte basis. In een Bohemian interieur draait het om de aankleding. Meubels en accessoires met bonte kleuren en excentrieke prints. Flamboyante vloerkleden. En veel planten, rotan, riet en hout.

Het is een stijl van uitersten zonder regels. Extravagant en toch gezellig.

Past de Bohemian woonstijl bij jouw smaak en stijl?

Deze kleuren en materialen passen perfect in een Bohemian interieur  

De kleuren in een Bohemian interieur zijn diep en intens. Zoals paars, turquoise, azuurblauw, aubergine, okergeel en donkergroen. Maar ook warme aardetinten zoals bruin, taupe, oranje, roest- en zandkleuren horen bij deze eigenwijze woonstijl. Gouden en zilveren elementen doen het trouwens ook erg goed! Maar eigenlijk geldt bij het kleurgebruik in de Boho stijl dat alles kan. Ga dus voor een kleur die bij jou past en laat deze kleur op verschillende plekken terugkomen in je interieur. Hierdoor voel jij je helemaal thuis én je creëer rust in deze toch iets wat chaotische woonstijl. Geef dus vooral je creativiteit de ruimte en neem je eigen smaak en stijl als leidraad.

Bohemian woonstijl, ook Bohemian stijl vind je bij Houweling Interieur.

Meubels kopen in de Bohemian woonstijl? Zo maak je de juiste keuze

In principe bepaal jij zelf of de basiskleur in je Bohemian interieur rustig is. Een neutrale basis heeft als voordeel dat dit perfect te combineren is met de kleurrijke zitmeubels van het eigenzinnige Spaanse merk Fama. Het toffe van deze meubels is, dat jij kiest uit een zeer bonte collectie stoffen, kleuren en designs. Zo creëer jij moeiteloos jouw ideale Bohemian sfeer. Met de fantastische Fama 3D-tool is dit een fluitje van een cent. Ben jij niet zo van de bonte meubelen en is de Bohemian woonstijl voor jou minder kleurrijk, met vooral aardetinten en enkele kleuraccenten? Bekijk dan vooral eens de houten meubels van het Deense meubelmerk Skovby. Wil jij je Bohemian interieur juist een elegante twist geven? Dan is het meubelmerk Midj het antwoord op jouw woonwens.

Bohemian woonstijl, ook Bohemian stijl vind je bij Houweling Interieur.
Bohemian woonstijl, ook Bohemian stijl vind je bij Houweling Interieur.

Met de juiste accessoires maak jij je Boho interieur helemaal af

Elke accessoire in een Boho interieur heeft een eigen verhaal. Maak je zelf graag exotische reizen en verzamel je mooie authentieke souvenirs? Wat goed! Want met bijzondere vondsten, kleurrijke items en uitheemse vazen maak jij je Bohemian interieur op geheel eigen wijze af. Ben je niet zo van het reizen en vind je het lastig de juiste accessoires toe te voegen aan je woonkamer? Neem dan eens een kijkje bij de wereldse woonaccessoires van Pols Potten. Maak je Boho woonkamer in ieder geval af met (veel) planten!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het creëren van een Bohemian interieur? Kom dan naar een van onze winkels. Onze ervaren woonadviseurs denken met je mee en helpen jou de juiste keuzes maken. Ook als jouw smaak niet in één stijl te vangen is.

Bohemian woonstijl, ook Bohemian stijl vind je bij Houweling Interieur.

Artikelen passend in de Bohemian woonstijl