Eerste hulp bij de aanschaf van je nieuwe sidetable

Waar kun je een wandtafel allemaal plaatsen?

  1. Tegen de muur in je woonkamer, zoals een dressoir.
  2. Als aanvulling in je keuken, hal of slaapkamer.
  3. Achter je bank die los van de muur staat.
Sidetable kopen? Lees de woonblog en kom naar Houweling Interieur. Houten wandtafel met donkere panelen en lichte poten.

Eerste hulp bij de aanschaf van je nieuwe sidetable

Eettafels, salontafels, bijzettafels. Tafels spelen een belangrijke rol in ons interieur en hebben een onmisbare functie. Dit is in de basis niet het geval voor sidetables, die met name een decoratieve functie vervullen. Ze worden ook nog wel eens verward met bijzettafels. Dit zijn kleine tafeltjes die je bij je bank plaatst en veel lager zijn dan sidetables. Sidetables worden vaak vergeten bij de inrichting van een huis en veel mensen weten niet precies was ze ermee moeten. Na het lezen van deze blog denk je daar vast anders over.

Een kale muur opfleuren. Op eenvoudige wijze meer sfeer aanbrengen in je interieur of je woonkamer nieuw leven inblazen. Een wandtafel leent zich hier perfect voor! Het is ook een supergoed alternatief voor een dressoir als de ruimte in je woonkamer beperkt is. Sidetables zijn over het algemeen namelijk wat smaller en compacter. Waar een dressoir ook opbergruimte biedt, heeft een sidetable zoals gezegd met name een decoratieve functie. Hoewel je natuurlijk ook kunt kiezen voor een sidetable met lades. Hoe dan ook, een wandtafel is vaak hoog en relatief smal, waardoor hij op veel plaatsen in huis goed tot zijn recht komt. Wil jij weten waar je allemaal op moet letten als je een nieuwe sidetable koopt? Lees dan snel verder.

Sidetable kopen? Lees de woonblog en kom naar Houweling Interieur. Glazen wandtafel uitgevoerd met houten lade.

Je kunt je sidetable ook als bureau gebruiken.

Waar kun jij je wandtafel allemaal voor gebruiken?

De naam zegt het al, een wandtafel plaats je veelal tegen je wand, zoals een dressoir. Met mooie fotokunst of een opvallende spiegel erboven zijn het echte blikvangers. Dit geldt niet alleen voor de woonkamer, maar ook in de hal, slaapkamer of je keuken komen ze heel goed tot hun recht. De hal is vaak relatief smal, waar een sidetable prima past. Zo creëer je op eenvoudige wijze een gezellige entree voor je gasten. Met een lade erin vervult het ook een handige functie, als opbergruimte voor je sleutels. Heb jij er ook wel eens aan gedacht om dit fantastische meubelstuk áchter je bank te plaatsen? Superleuk als jij je bank midden in de woonkamer hebt staan. Of een stukje van de muur. Plaats op de sidetafel vazen, planten of je mooiste souvenirs. Heel erg sfeervol!

Waar moet je op letten als je een sidetable wilt kopen?

Bedenk voordat je een sidetable aanschaft welke functie het gaat vervullen. Wil je lades of zijn open planken helemaal prima. Als je hem achter de bank wilt plaatsen, houd dan rekening met de hoogte van je bank. Over het algemeen is een hoogte van 70 a 80 centimeter in dat geval goed. Het is natuurlijk sowieso handig om goed na te denken over de afmetingen, om teleurstellingen te voorkomen. Wil je de sidetable in de buurt van een stopcontact plaatsen? Zorg er dan wel voor dat je er nog goed bij kunt. En last but not least: denk na over de kleur, het materiaal en de stijl. Er is enorm veel keuze op dat gebied. Uitgangspunt hierbij is vanzelfsprekend je eigen smaak en het kleurenpalet en de stijl in de betreffende ruimte. Je kunt je hierbij laten inspireren door onze ervaren interieuradviseurs. Wij denken graag met je mee. Wat je stijl ook is.

Sidetable kopen? Lees de woonblog en kom naar Houweling Interieur. Industriële wandtafel met houten blad en metalen poten achter bank.

Plaats je sidetable achter de bank met sfeervolle accessoires.

Grote spiegel van Deknudt bij Houweling Interieur. Het is een design spiegel van getextureerde glas met verticale en horizontale groeven.

Finestra spiegel van Deknudt Mirrors als eyecatcher boven je wandtafel.

Hoe style jij je wandtafel?

Heb jij je wandtafel gekozen? Dan komt het belangrijkste stuk: het stylen. Een goed gestylde sidetable vult je interieur aan. Het geheel is in balans. Kies dus voor een kleurenpalet dat aansluit op de rest. Voeg hier en daar accenten toe voor het wow-effect. Maar begin met een groot item, zoals een grote spiegel, een mooie mand of grote vaas en gebruik deze als uitgangspunt. Voeg vervolgens kleine accessoires toe, zoals kaarsen, schalen of fotolijstjes. Goed om te weten: verschillende texturen zorgen voor meer diepte. Voeg naar smaak planten en bloemen toe om je nieuwe sidetable meer kleur te geven en af te maken. Wil je ’s avonds ook genieten van je mooie spullen? Dan mag een moderne tafellamp natuurlijk niet ontbreken!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het kiezen en stylen van je nieuwe wandtafel? Kom dan gezellig naar een van onze winkels. Wij helpen jou graag de juiste keuzes maken.

Maak een afspraak of loop gewoon gezellig naar binnen. De koffie staat klaar.

Leave a Reply