Kast kopen? Zo kun je gericht woonshoppen

Hoe koop ik de juiste wand- en/of dressoirkast?

  1. Functionaliteit: bepaal waarvoor jij hem gebruikt.
  2. Ruimte: meet de plek waar jij je kast wilt plaatsen nauwkeurig op.
  3. Stijl: je nieuwe kast kan je woonstijl op subtiele wijze benadrukken.
Kast kopen? Lees de woonblog en kom naar Houweling Interieur. Design dressoir in aardetinten van Devina Nais.

Een (dressoir)kast benadrukt op subtiele wijze de stijl in je interieur.

Kast kopen? Zo kun je gericht woonshoppen

Waar banken, fauteuils en stoelen staan te shinen in je woonkamer, spelen kasten over het algemeen een bijrol. Dat is eigenlijk gek. Want ze zijn niet alleen onmisbaar voor het opbergen van je spullen, maar ze kunnen ook een prachtig podium vormen voor je mooiste items. Bovendien onderstrepen ze op subtiele wijze de stijl in je interieur. Een nieuwe kast koop je niet elke dag. Dat gegeven én het enorme aanbod, maken het lastig om dé perfecte kast(en) te kiezen. Na het lezen van deze blog weet jij precies waar je op moet letten en kun je gericht gaan woonshoppen. Hoe fijn is dat?

Bij het kiezen van de juiste kasten zijn er drie vragen die je eerst voor je jezelf moet beantwoorden. Ten eerste: waar ga je hem voor gebruiken? Is het alleen een opbergkast? Dan volstaat een mooie wandkast zonder glas. Als jij ook een plek wilt om je items tentoon te stellen, dan past een dressoir beter bij je woonwens. Heb jij veel opbergruimte nodig én wil jij je mooiste items laten zien? Dan is een vitrinekast iets voor jou. De tweede vraag die je jezelf moet stellen is: hoeveel ruimte heb ik. Meet de plek waar jij je kast wilt plaatsen zorgvuldig op om teleurstellingen te voorkomen. En last but not least: kies een kast in je eigen stijl. Als je hier zelf niet uitkomt, kom dan naar onze winkels en laat je adviseren door onze woonexperts.

Kast kopen? Lees de woonblog en kom naar Houweling Interieur. Smalle wandkast uitgevoerd in licht eikenhout.

Ook een smalle wandkast…

Kast kopen? Lees de woonblog en kom naar Houweling Interieur. Smalle wandkast uitgevoerd in licht eikenhout.

…kan veel opbergruimte bieden.

Wat zijn de voordelen van een dressoir?

Nu je weet waar je op moet letten als je een kast koopt, staan we stil bij de verschillende soorten kasten. Allereerst de dressoirkast. Zwevend of staand. Gesloten of open. Groot of klein. Met of zonder glas.  Een dressoir kan allerlei gedaanten aannemen. Het grote voordeel ten opzichte van een grote wandkast is dat een dressoir qua hoogte minder ruimte inneemt. Dit zorgt ervoor dat de ruimtelijkheid in je woonkamer behouden blijft. En de lege muur erboven kun jij een geheel eigen touch geven. Het tweede voordeel is dat een dressoirkast tegelijkertijd wél veel opbergruimte biedt, zodat je huis er rustig en georganiseerd uitziet. En als laatst kun je met een dressoirkast én de accessoires die je erop plaatst, een krachtig interieurstatement maken.

Wanneer is het slim om een wandkast te kopen?

Waar een dressoir veelal niet hoger is dan zo’n 90 centimeter, kan een wandkast wel meer dan 2 meter hoog zijn. Een wandkast kan net als een dressoir open of dicht zijn, en zelfs zwevend. Anders dan een dressoir, kan een wandkast muur bedekkend zijn. Zoals de Vista wandkast, waarin je zelfs een tv kwijt kunt. Het grote voordeel van een wandkast is de ruimte die de kast biedt. Hoewel je in een dressoir ook veel spullen kwijt kunt, kun je met een wandkast opbergen to the max. Het is dus slim om voor een wandkast te gaan als je veel spullen hebt. Dat gezegd hebbende, er bestaan natuurlijk ook smalle wandkasten. Dus ook als de ruimte in je woonkamer beperkt is, is een wandkast nog steeds een optie. Heb je geen extra opbergruimte nodig, maar zoek je een kast voor je accessoires? Ga dan voor een volledig open wandkast, zoals de Academy kast.

Kast kopen? Lees de woonblog en kom naar Houweling Interieur. Vitrinekast uitgevoerd in donker en licht hout met deuren en glaskast.

Cas wandkast met opbergruimte en glaskasten voor je mooiste items.

Zijn maatwerk kasten de juiste keuze voor mij?

Veel van onze kasten zijn leverbaar in verschillende maten. Saunaco heeft een uiterst modulaire kastenprogramma waarmee jij alle kanten op kunt. Vanwege de vele opties haal jij altijd iets unieks in huis. Bovendien weet je zeker dat je nieuwe dressoir of wandkast perfect past in de ruimte van je woonkamer. In feite is een maatwerk kast dus altijd en voor iedereen een goede keuze. Met name als jij wilt dat alles tot op de details kloppend is.

Wil jij met een ervaren interieuradviseur op zoek naar dé perfecte kast? Kom dan gezellig naar een van onze winkels. Maak een afspraak of loop gewoon gezellig naar binnen. De koffie staat klaar.

Leave a Reply