Barkruk kopen? Ontdek hier de antwoorden op al je vragen

Waar moet je op letten als je een barkruk wilt kopen?

  1. Onderzoek of je genoeg ruimte hebt.
  2. Denk na over de ideale hoogte.
  3. Bepaal of je barkruk wel of geen rug- en of/armleuning moet hebben.
Barkruk kopen? Kom naar Houweling Interieur. Barstoel uitgevoerd in zwart leer aan lichthouten hoge tafel.

Barkruk kopen? Ontdek hier de antwoorden op al je vragen

De barkruk werd al in het Oude Egypte gebruikt. Het meubelstuk stond echter niet in hoog aanzien: ze dienden als zitplaats voor de arbeiders tijdens hun werk. Ze werden pas echt populair tijdens de Italiaanse Renaissance (van 1400-1600). Toen werden ze in Europa niet meer alleen gebruikt als werkplek, maar ook als zitmeubel in de kroeg. Inmiddels is een barkruk ook een gewild item in de woonkamer en keuken. Het zijn niet meer alleen houten meubels zonder rugleuning, maar comfortabele barstoelen met rug- en/of armleuning. En je kunt ze kopen in allerlei soorten, maten, kleuren en materialen.

Waarom is een moderne barkruk nou zo enorm populair? Ten eerste omdat ze je interieur een stijlvolle, eigenzinnige uitstraling geven. Ten tweede omdat je er gemakkelijk in- en uitstapt, zonder dat je helemaal door je knieën hoeft te gaan. En ten derde omdat ze minstens zo comfortabel zijn als een moderne eetkamerstoel: een barkruk wordt tegenwoordig niet voor niets barstoel genoemd. Wij gebruiken de termen door elkaar, maar in principe heeft een barstoel een rugleuning en een barkruk niet. Oké. Genoeg achtergrondinformatie over dit toffe meubelstuk. Je krijgt nu zoals beloofd het antwoord op al je vragen als je een barstoel wilt kopen.

Barkruk kopen? Kom naar Houweling Interieur. Houten barstoelen in een bruine kroeg.

Tegenwoordig zie je een barkruk niet alleen meer in de kroeg, maar ook in je woonkamer.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een moderne barkruk?

Per barstoel heb je 60 centimeter nodig. Zo weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt om comfortabel naast elkaar aan de bar of het kookeiland te zitten. Dus meet je hoge tafel op, deel dit door 60 centimeter en je weet hoeveel barkrukken jij kwijt kunt. Daarnaast is het handig om achter je moderne barstoelen minimaal 80 centimeter vrij te laten, zodat je gemakkelijk naar achter kunt schuiven. Houdt hierbij rekening met de zitdiepte van je barstoel. Kies jij voor een barstoel met armleuning? Die zijn doorgaans dieper (en breder) dan een barkruk zonder leuning, houd daar rekening mee. In dat geval wil je ook overwegen om 60 in plaats van 70 centimeter bewegingsruimte aan te houden.

Wat is de ideale hoogte van een barstoel?

Meet eerst de hoogte van je hoge eetkamertafel of van je kookeiland. De richtlijn hiervoor is dat er een verschil van 27 tot 30 centimeter moet zitten tussen de bovenkant van je tafelblad en de bovenkant van de zitten van je luxe barstoel. Is je kookeiland bijvoorbeeld 110 centimeter hoog, dan is de ideale hoogte van je nieuwe barkukken tussen de 80 en 83 centimeter. Als je kiest voor in hoogte verstelbare barkrukken kan het natuurlijk niet mis gaan. Bijkomend voordeel is dat ze vaak ook draaibaar zijn. Lekker makkelijk met in- en uitstappen. Er kleeft ook een nadeel aan: ze hebben vaak een zware voet en zijn bijvoorbeeld met feestjes niet zo gemakkelijk te verplaatsen.

Barkruk kopen? Kom naar Houweling Interieur. Barstoel uitgevoerd in grijs leer aan lichthouten hoge tafel.

Wanneer kies je voor een barstoel met rugleuning?

Dit is eigenlijk een open deur. Een barstoel met rugleuning biedt gewoon meer comfort. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de armleuning. Deze luxe barstoelen staan garant voor urenlang borrelen, kletsen en dineren. Nadeel is dat ze vaak wat meer ruimte in beslag nemen. Soms zijn ze ook wat zwaarder. Tip: denk goed na over de functie: wil jij je barstoelen gebruiken voor uitgebreide etentjes met vrienden en familie? Dan is een luxe barstoel met arm- en rugleuning een goed idee. Of zit je er alleen even aan bij het ontbijt, omdat ze aan je kookeiland staan? En houd jij van een minimalistische sfeer? Dan past deze barkruk van Skovby beter bij jouw woonwens.

Wij hebben allerlei barstoelen in onze collectie die veelal uitvoerbaar zijn in vele kleuren leer én stof. Kom vooral eens langs in een van onze winkels en laat je adviseren door onze gezellige woonexperts. Wij helpen jou de juiste keuzes maken. Wat je stijl ook is.

Maak een afspraak of loop gewoon gezellig naar binnen. De koffie staat klaar.

Leave a Reply