Eetkamerstoel kopen? Met deze 5 praktische tips kies jij gegarandeerd de juiste variant

Eetkamerstoel kopen? Met deze 5 praktische tips kies jij gegarandeerd de juiste variant

 

Ben jij al maanden op zoek naar dé perfecte eetkamerstoelen?

Stop met zoeken en lees eerst deze blog! Hierin hebben wij 5 praktische tips voor jou op een rij gezet die je helpen om eetstoelen te kiezen die volledig matchen bij je woon- én levensstijl. Een tipje van de sluier:

  1. De stijl in je interieur.
  2. Met of zonder armleuning.
  3. Welke afmetingen.
  4. De functies van jullie eethoek.
  5. Advies door experts.
Moderne eetkamerstoel bij Houweling Interieur. Het is een design eetkamerstoel zonder arm met houten rugleuning en groen gestoffeerde zit.
Moderne eetkamerstoel bij Houweling Interieur. Het is een design eetkamerstoel zonder arm met rood gestoffeerde rug en zitvlak.

Wist je dat de allereerste stoel dateert uit de nieuwe steentijd, zo’n 10.000 jaar geleden? In die tijd werd de stoel door alle lagen van de bevolking gebruikt. De duizenden jaren erna zou de stoel alleen door de heersers van het volk gebruikt worden. En was het vooral een symbool van macht, rijkdom en status. Ze werden in die tijd met name gemaakt van ebbenhout, ivoor en goud. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met de huidige tijd waarin wij leven, waar stoelen door iederéén worden gebruikt. En gemaakt worden van vele soorten hout, kunststof, leer en stof. Wij zien ook overeenkomsten 😊 Want hoewel ze niet meer staan voor macht en status, zegt de stijl van je eetkamerstoel wél is over jouw eigenheid en stijl.

Durf jij te kiezen voor een eethoek met een eigen look? Nieuwe eetkamerstoelen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je zithoek. Dus het is heel fijn dat er tegenwoordig zoveel keuze is. Tegelijkertijd is de uitdaging nogal groot om die stoelen te kiezen die volledig aansluiten bij al je woonwensen. Daarom hebben wij in deze blog 5 praktische tips voor je op een rij gezet die jou helpen om eetstoelen te kiezen die passen bij je woon- én levensstijl.

Moderne eetkamerstoel bij Houweling Interieur. Het is zijn design eetkamerstoelen met en zonder arm uitgevoerd in zwart leer en grijze stof.

Tip 1: Zorg dat het past bij de stijl in je huidige interieur

Welke woonstijl past bij jou? Hoe ziet het kleurenpalet eruit in je interieur? Ben je op zoek naar eyecatchers of wil je dat de nieuwe eetkamerstoelen opgaan in het geheel? Matcht de stijl en de kleur bij de tafel en de vloer? Denk goed na over dit soort vragen om te voorkomen dat je stoelen vloeken in je eethoek. Neem ook de achterkant van de stoel mee, hier kijk je tenslotte het meeste tegen aan. En vergeet het design en de kleur van het onderstel niet! Handig weetje: verschillende soorten stoelen geven je eethoek een speels effect. En wil je echt wat anders? Kies dan voor een van onze eetbanken.

Tip 2: Bepaal of je eetstoelen met of zonder armleuning wilt

Er zijn eetkamerstoelen met armleuning en zonder. Lange tafelaars kiezen vaak voor een variant met leuningen. Zij geven immers net dat stukje extra zitcomfort. Het voordeel van stoelen zonder arm is dat ze minder ruimte in beslag nemen en je dus meer stoelen kwijt kunt. Kies je wél voor armleuningen? Dan is de hoogte van de tafel erg belangrijk. Je wilt namelijk dat je de stoelen volledig onder de tafel kunt schuiven. Door dit simpelweg van tevoren op te meten voorkom je teleurstellingen.

Houten eettafel met moderne stoelen van Topform bij Houweling Interieur. Het zijn moderne meubelen in sfeerbeeld.

Tip 3 – Denk goed na over de afmetingen van je nieuwe stoelen 

Het is niet alleen belangrijk om de hoogte van de eettafel van te voren op te meten. Noteer voordat je gaat shoppen ook de lengte en de breedte. Heb je een ronde tafel? Meet dan de diameter op. Zo kun je goed inschatten hoeveel stoelen jij om of rond je tafel kwijt kunt. Het is dus ook handig om na te denken hoeveel stoelen je nodig hebt. Om dit te bepalen kun je uitgaan van 70 centimeter per stoel. Zo heeft iedereen genoeg ruimte zonder met de ellebogen tegen elkaar te stoten. Als laatste is de zithoogte van belang. De gemiddelde zithoogte ligt tussen de 43 en 48 cm. Afhankelijk van je lengte bepaal je wat past jou. Maar ga ook zeker even proefzitten voordat je overgaat tot aanschaf.

Tip 4: Maak een lijstje van de functies van jullie eethoek

Kies je voor een moderne eetkamerstoel van hout of kunststof? Of ga je voor een zachtere variant met bekleding in het stof of leer? Dit bepaalt in grote mate het zitcomfort. Het is dan ook belangrijk om een lijstje te maken van de functies die je eethoek allemaal moet vervullen. Zijn jullie snelle eters of juist lange natafelaars? Dient jullie eettafel ook als werkplek of is het vooral een plek waar de kids knutselen? Met het antwoord op deze vragen kies je eetstoelen die perfect aansluiten bij jullie levensstijl.

Kleurrijke eetkamerstoelen bij Houweling Interieur. Het is zijn design eetkamerstoelen in de kleuren groen, roze, rood, geel, grijs en blauw.

Tip 5: Laat je adviseren door een interieurexpert

Ben je al een tijdje aan het scrollen en vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Of durf je niet te kiezen voor een gewaagde kleur of design, terwijl je dit wel graag zou willen? Laat je dan adviseren door onze ervaren experts. Kom gezellig naar een van onze winkels. Wij helpen jou de juiste keuzes maken. Wat je stijl ook is.

Wist je trouwens dat jij voor elke eetkamerstoel uit onze collectie kiest uit een vele verschillende stoffen, kleuren en andere materialen? Ook het formaat bepaal jij in veel gevallen zelf. Zo weet je zeker dat je nieuwe meubelstuk perfect past in de ruimte van je eethoek en bovendien volledig matcht bij je eigen smaak en stijl.

Leave a Reply