3 fijne voordelen van een eetbank (en wanneer je beter voor eetkamerstoelen kunt gaan)

Jij bent op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen

Maar heb je ook wel eens aan een eetbank gedacht? Dit toffe meubelstuk is niet voor niets enorm populair!

In deze blog ontdek je waarom hij zo gewild is en geven we jou 3 fijne voordelen van een eetkamerbank. Ook ontdek je wanneer je beter voor eetkamerstoelen kunt gaan.

Een tipje van de sluier:

  1. Ruimtebesparend.
  2. Schuif gezellig aan!
  3. Wissel gemakkelijk de uitstraling van je zithoek.
Eetbank bij Houweling Interieur. Woonblog met 3 fijne voordelen van een tafelbank, en wanneer je beter voor eetkamerstoelen kunt gaan.
Eetbank bij Houweling Interieur. Woonblog met 3 fijne voordelen van een tafelbank, en wanneer je beter voor eetkamerstoelen kunt gaan.

De eethoek speelt een centrale rol in je leven. Het is de plek waar je de dag begint met een eenvoudig ontbijt, gezellig bijkletst tijdens het avondeten, goede gesprekken voert met vrienden, spelletjes doet, borrelt, lacht en huilt. Kortom, het is een belangrijke plek die jij goed voor elkaar wilt hebben: stijlvol, comfortabel én gezellig. Jij bent dus op zoek naar de perfecte eetkamerstoelen. Maar… heb jij ook weleens aan een eetkamerbank gedacht?

Een tafelbank is leverbaar in allerlei kleuren, maten en stijlen. Van Industrieel Landelijk tot Modern Design. En van mooi bruin leer tot knalrode stof. Er is dus altijd wel een eetbank die helemaal past bij wie jij bent. Eentje die echt helemaal eigen voelt. Eetbanken zijn dan ook ontzettend populair. Ze zien er ook nog eens supergezellig uit, een moderne eetkamerbank zit werkelijk fantastisch én je geeft je eethoek er een speelse en stijlvolle touch mee. Dit geliefde meubelstuk heeft nóg 3 fijne voordelen. Die hebben we voor jou op een rij gezet in deze blog. Je ontdekt ook wanneer je toch beter voor eetkamerstoelen kunt gaan.

1. Een eetkamerbank is ruimtebesparend

Het grote voordeel van een eetbank is dat je aan één kant van de tafel minder ruimte nodig hebt. Een eetkamerstoel heeft doorgaans één meter nodig om van en aan de tafel geschoven te worden. Voor een eetbank heb je maar 60 centimeter nodig om gemakkelijk plaats te kunnen nemen. Zo heb je dus al snel 40 centimeter minder ruimte nodig voor je eethoek. Ideaal als de ruimte er beperkt is. Een eetkamerbank is niet alleen ruimtebesparend. Het oogt ook rustiger. Dit komt doordat de eetbank één geheel is, in tegenstelling tot meerdere eetkamerstoelen.

2. Schuif gezellig aan!

Je bespaart dus ruimte. Maar het mooie is dat je wél extra zitplaatsen hebt. Staan er onverwacht vrienden voor de deur? Schuif gezellig aan! Omdat je net wat gemakkelijker inschuift, kun je op een eetbank voor 3 personen over het algemeen prima 4 mensen kwijt. Je maakt dus optimaal gebruik van de loze ruimte die je normaal hebt als je kiest voor eetkamerstoelen. Met kinderen is het helemaal ideaal. Want als je ze allemaal op de eetbank zet, kunnen ze er gemakkelijk met z’n 5-en gezellig naast elkaar zitten. En als je kiest voor een hoek eetbank, loopt het aantal flexibele zitplaatsen nog verder op.

Hoek eetbank bij Houweling Interieur. Woonblog met 3 fijne voordelen van een tafelbank, en wanneer je beter voor eetkamerstoelen kunt gaan.

Met een hoek eetbank creëer je er nóg meer flexibele zitplaatsen bij.

3. Een tafelbank geeft je eethoek eenvoudig een andere uitstraling

Vind je het leuk om je interieur regelmatig te veranderen? Als je kiest voor een eetbank, betekent dit automatisch dat je minder stoelen nodig hebt. Je hoeft over het algemeen dus maar drie stoelen te vervangen om je eethoek een compleet andere look te geven! De eetbank is je basis en geef je gemakkelijk een andere touch met andere kussentjes.

Toch zijn er ook een aantal nadelen. Als jij een eettafel hebt met vier poten op de hoeken, stap je niet altijd even gemakkelijk op en af de eetbank. Een ander dingetje is, dat als de middelste bankzitter van tafel moet, meestal iedereen op moet staan. Ook moet je heel zeker zijn van de plek van je eethoek, want vanwege het simpele feit dat hij uit één geheel bestaat, is hij niet heel gemakkelijk te verplaatsen. In deze gevallen is het misschien verstandig om voor eetkamerstoelen te gaan.

Zie jij vooral voordelen van een tafelbank in je eethoek en ben je benieuwd naar onze varianten? Kom dan gezellig naar onze winkels. Wij helpen jou de juiste keuzes maken, wat je stijl ook is. Kun je meteen even proefzitten.

Leave a Reply