Hierom heb jij liever een moderne fauteuil met een rechte bank dan een hoekbank

Hierom heb jij liever een moderne fauteuil met een rechte bank dan een hoekbank

Heb jij een hoekbank en wil jij je zithoek een andere look geven? Dan heb je vast gemerkt dat dit niet meevalt. Want vanwege het vaak grote formaat, past hij meestal maar op één manier in de ruimte. Niet echt handig als jij er van houdt om regelmatig je interieur te veranderen. Begrijp ons niet verkeerd, er is absoluut niets mis met een hoekbank. Je creëert er veel zitplaatsen mee, wat heel fijn is als je een groot gezin hebt. En je kunt er heerlijk languit op liggen. Toch is het niet voor iedereen de juiste keuze. Bijvoorbeeld omdat de ruimte in je zithoek beperkt is. Of simpelweg omdat je een hoekbank gewoon niet mooi vindt. In deze blog ontdek je wanneer jij (nog meer) beter kunt kiezen voor een moderne fauteuil met een rechte bank dan een grote hoekbank.

Fauteuils worden vaak geassocieerd met een klassieke, stoffige stoelen voor oude mannetjes. “Mijn opa had vroeger een grote fauteuil waar alleen hij in mocht zitten” is een vaak gehoorde zin. Dit oubollige imago heeft de moderne fauteuil gelukkig helemaal van zich afgeschud. En terecht. Want tegenwoordig heb jij de keuze uit vele verschillende kleuren, designs en materialen. Waardoor je moeiteloos een trendy eyecatcher creëert die perfect matcht bij jouw smaak en stijl. En dan ook nog eens met het fantastisch zitcomfort waar je opa zo blij van werd. Dit zitcomfort is absoluut hét groot pluspunt van een moderne fauteuil. Maar er zijn meer voordelen. Lees snel verder!

Moderne fauteuil van Conform bij Houweling Interieur. Het is een luxe fauteuil uitgevoerd in grijze stof met hocker bij een grote boekenkast.

Met een luxe fauteuil creëer je de perfecte leeshoek

Je kunt je luxe fauteuil gewoon in je zithoek plaatsen. Maar het is natuurlijk ook een optie om er een comfortabele leesplek mee te creëren. Kies hiervoor eerst een gezellig hoekje in je woonkamer. Als het even kan, plaat je je fauteuil direct naast de boekenkast (heb jij thuis ook zo’n grote? 😉). Verder mag een moderne bijzettafel voor een kop thee of een goed glas wijn niet ontbreken. Maak het af met een staande lamp en een zacht vloerkleed waarmee jij het plekje afbakent: je oase van rust in compleet. Een luxe fauteuil is dus het perfecte meubelstuk om een plek te creëren, waar jij fijn kunt ontspannen na een drukke dag. Zeker als je kiest voor een diepe fauteuil, waar je lekker in weg kunt wegkruipen.

Een moderne fauteuil biedt op een luchtige manier een extra zitplaats met veel flexibiliteit

Een ander voordeel van een moderne fauteuil ten opzichte van een hoekbank is, dat je hem gemakkelijk verplaatst. Gebruik jij je leeshoek wat minder vaak omdat het zomer is? Of heb je een verjaardag en kun je wel een extra zitplaats gebruiken? Met een mooie fauteuil pas jij je interieur moeiteloos aan je woonbehoefte van dat moment aan. Ze zijn bovendien niet alleen minder zwaar en lekker flexibel, maar ook niet zo kolossaal als de gemiddelde hoekbank. Dit zorgt voor een luchtige en open sfeer in je zithoek. Zeker als je kiest voor een variant op pootjes. Een fauteuil is dus absoluut een goede optie als je houdt van flexibiliteit of als je een wat kleinere zithoek hebt.

Moderne fauteuil van Fama bij Houweling Interieur. Het is een elektrische relaxfauteuil uitgevoerd in lichtblauwe stof.

De elektrische relaxfauteuil: Relaxen met een hoofdletter R 

Dan hebben we het nog niet gehad over de (elektrische) relaxfauteuil. Dit is eigenlijk echt weer een verhaal apart. Want deze toppers hebben een verstelbare voetensteun en vaak ook een verstelbare hoofdsteun. Wij hebben vele varianten in ons assortiment die zelfs elektrisch te bedienen zijn! Ze staan voor Relaxen met een hoofdletter R! Wil jij geen lelijk snoer middenin je woonkamer? Kies dan voor een relaxfauteuil met een accu. Met een luxe relaxstoel kun jij bij ons – ook qua kleuren en design – werkelijk alle kanten op!

Ben jij om? En wil je een fauteuil toevoegen aan je interieur? Kom dan vooral eens proefzitten in een van onze winkels. Kun je ook meteen ons uitgebreide assortiment van rechte banken bewonderen! Onze gezellige interieuradviseurs staan voor jou klaar en helpen jou de juiste keuzes maken. Wat je stijl ook is.

Leave a Reply