Wat is epoxy? En dit zijn de 3 voordelen van een epoxy boomstamtafel

Wat is epoxy? En dit zijn de 3 voordelen van een epoxy boomstamtafel

Houd jij van natuurlijke materialen met een eerlijk verhaal? Staat pure ambacht hoog bij jou in het vaandel? En word jij blij van spannende vormen en onverwachte details? Dan is een boomstamtafel iets voor jou. De oorsprong van het hout van onze bladen ligt met name in de Filipijnen. De veelal oude Robiniabomen staan er niet in bossen, maar vind je her en der verspreid over het landschap. Ze worden blootgesteld aan natuurgeweld of sterven van ouderdom. De boomstamtafels beginnen bij Houweling Interieur op duurzame wijze aan een tweede leven. Wil jij een echt adembenemend boomstamtafelblad? Laat deze dan in de epoxy gieten.

Wat is epoxy? Epoxy is een soort kunsthars dat bestaat uit twee componenten: een vloeibare basiscomponent (hars) en een vloeibare verharder. Als je deze twee met elkaar mengt, wordt het een zeer hard plasticachting materiaal. Epoxy kun je  – laagje voor laagje – in de gaten, nerven en scheuren van een houten boomstamtafelblad gieten. Het is een zeer arbeidsintensief proces met een verbluffend resultaat. Je ziet de epoxy boomstamtafel dan ook steeds vaker terugkomen in vele interieurs, bij mensen thuis of op kantoor. En dat is niet zo gek, want ze hebben een hoop andere voordelen. In deze blog hebben we de 3 grootste voordelen van een boomstamtafel met epoxy voor jou op een rij gezet.

1. Een epoxy tafelblad heeft een sensationeel diepte-effect

Het ligt misschien voor de hand, maar een epoxy tafelblad is op de eerste plaats gewoon ongelofelijk mooi. Epoxy is in feite een harde glanslaag, die de boomstamtafel een werkelijk sensationeel diepte-effect geeft. Het lijnenspel, de tinten en het karakter van de houten boomstamtafel met epoxy komen fantastisch naar voren. Epoxy geeft het tafelblad bovendien een buitengewoon chique en luxe uitstraling.

epoxy boomstamtafel, boomstamtafel epoxy, tafel met epoxy, boomstam tafel epoxy, epoxy tafel boomstam, wat is epoxy, epoxy tafelblad, Houweling Interieur
epoxy boomstamtafel, boomstamtafel epoxy, tafel met epoxy, boomstam tafel epoxy, epoxy tafel boomstam, wat is epoxy, epoxy tafelblad, Houweling Interieur

2. De houten onderlaag van een epoxy boomstamtafel blijft mooi

Het hout van een boomstamtafel die in de epoxy is gegoten, blijft ook mooi. Dankzij de epoxy is de tafel allereerst namelijk broodkruimel-proof: er komen geen kruimels en ander vuil in de kieren van de tafel terecht. Daarnaast zorgt de epoxy voor een zeer glad oppervlak, dat gemakkelijk schoon te maken is met een doekje. Staat jou epoxy boomstamtafel dichtbij het raam, in de zon? Met epoxy hoef jij dankzij de UV-bescherming niet bang te zijn voor verkleuringen.

3. Een boomstamtafel met epoxy is gemakkelijk te herstellen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker met kinderen. Je kunt ook zelf onverhoopt een kleine beschadiging maken in het houten tafelblad. Dat is geen reden tot paniek. De epoxy van jouw boomstamtafel is zeer gemakkelijk te herstellen met een dun extra laagje epoxy, waardoor er niets meer is te zien van de beschadiging. Dat geldt ook voor het extra laagje: alles is weer mooi, glanzend en één geheel.

Maak een atelierafspraak

Ben jij op zoek naar een unieke eettafel, salontafel of bijzettafel? Dan nodigen we je graag uit in ons atelier in Leiden om eens rustig rond te kijken. Houweling Interieur heeft een constante voorraad van zo’n 100 tot 150 tafelbladen en heeft daarmee de grootste collectie unieke boomstamtafels van Nederland. In allerlei vormen, soorten en maten. Maak vandaag nog een atelierafspraak. Leo Houweling leidt jou er met veel passie en plezier rond.

Als jij je tafelblad hebt gekozen, zorgen wij ervoor dat deze in de epoxy wordt gegoten. En vervolgens bij jou thuis of op kantoor wordt bezorgd. Waar wacht je nog op?

Leave a Reply