Zo geef jij je interieur een Scandinavische touch

Zo geef jij je interieur een Scandinavische touch

We leiden met z’n allen een druk bestaan. Werken, ondernemen, het gezin, de kleinkinderen, vakanties, sporten, je sociale leven. Wat zijn er toch een boel ballen die we in de lucht moeten houden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de onrustige en onzekere tijd waarin we leven. Het is dus niet zo gek dat veel mensen behoefte hebben aan een veilig en rustig thuis. Een plek waar je kunt bijkomen en alle beslommeringen van de dag van je af kunt laten glijden. Hoe je zo’n plek creëert? Geef je interieur een Scandinavische touch! Want deze lichte en eenvoudige woonstijl helpt jou om tot rust te komen en bij te tanken.

Ben je ooit in Scandinavië geweest? Dan weet je ongetwijfeld dat een Scandinavisch interieur eenvoudig is qua inrichting. Minimalisme is het sleutelwoord, het draait er echt om de kunst van het weglaten. En doordat de winters in Scandinavië lang en donker zijn, is het interieur ook vaak licht, fris en helder. De woonstijl is met andere woorden strak en modern, maar wel warm. Op en top hygge, zoals de Denen zo mooi zeggen: een fijne, warme sfeer en focussen op de dingen die er echt toe doen. Zoals samenzijn met familie en vrienden en genieten van de kleine dingen. Is je interesse gewekt en wil je weten hoe je jouw interieur een Scandinavische touch geeft? Lees dan snel verder.

Sfeerfoto voor Scandinavisch Wonen. Met de meubels van Skovby realiseer jij een Scandinavische inrichting van je woonkamer.

Scandinavisch Wonen doe je met deze kleuren

Lichte kleuren voeren de boventoon in een Scandinavisch interieur. Wit speelt meestal de hoofdrol. Dit wordt gecombineerd met natuurlijke aardetinten, zoals grijs. Maar ook met zwart, voor het contrast. Af en toe kiezen de Scandinaviërs voor dat contrast ook wel voor felle kleuren. Maar meestal zijn het toch de pasteltinten die het winnen. Het idee erachter is dat deze lichte kleuren het daglicht weerkaatsen, waardoor de ruimte zo lang mogelijk gebruik maakt van natuurlijke lichtbronnen. De basis van het interieur van onze Noorderburen, zoals de vloeren en muren, is dus meestal licht van kleur.

Natuurlijke materialen zijn karakteristiek voor de Scandinavische woonstijl

De lichte kleuren worden binnen de Scandinavische woonstijl gecombineerd met een prachtig natuurproduct: hout. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat Scandinavië voor een groot deel uit bos bestaat. Je vindt hout niet alleen terug in de meubels, maar ook in de vloer, de wanddecoratie en zelfs op het plafond waar een mooie houten hanglamp het boven de eettafel goed doet. Andere natuurlijke materialen die je vaak terugziet in een Scandinavische inrichting is linnen, in bijvoorbeeld de gordijnen. Maar ook wol. Zoals zachte wollen kussens of een heerlijk warm hoogpolig tapijt. En dierenhuiden. daarmee creëer je echt die typische Scandinavische sfeer.

Sfeerfoto voor Scandinavisch Wonen. Met de meubels van Skovby realiseer jij een Scandinavische inrichting van je woonkamer.

Scandinavische inrichting woonkamer: kies voor deze meubels en accessoires

Welke meubels en accessoires passen nu perfect in een Scandinavische woonkamer? Zoals gezegd zijn dat met name houten meubels. Daarnaast staan ook eenvoud, rust en functionaliteit centraal bij het ontwerp van Scandinavische meubels. Ze zijn ongecompliceerd, smaakvol en altijd comfortabel. Dat is precies waar de meubelen van het Deense meubelmerk Skovby voor staan. Qua accessoires is het van belang om zo weinig mogelijk tierelantijnen toe te voegen. Wat juist wél past, zijn accessoires met gedurfde patronen en geometrische vormen. Dit kun je toepassen in kussens, maar ook in je behang of in je wanddecoratie.

Wil jij (nog meer) persoonlijke interieurtips voor de woonstijl Scandinavisch Wonen? Kom dan langs in een van onze winkels. Onze ervaren interieuradviseurs staan voor jou klaar. Hoe drink jij je koffie?

Scandinavisch Wonen met de houten meubels van Skovby gecombineerd met zwarte accessoires op de houten dressoirkast en aan de wand.

Leave a Reply