Over het ontstaan van onze eigenzinnige en eigentijdse meubelcollectie

Over het ontstaan van onze eigenzinnige en eigentijdse meubelcollectie

Je kunt het je nu wellicht niet meer voorstellen, maar de Art Deco stijl met vele verwijzingen naar vroeger tijden vierde nog geen 10 jaar gelden hoogtij in onze winkels! Deze bijna bombastische stijl, geïnspireerd op de Renaissance is langzaam maar zeker uit onze collectie aan het verdwijnen. Hoewel, dat is niet helemaal waar. Hij transformeert naar een eigentijdse woonstijl: New Classic. Deze verandering staat niet op zichzelf. Want inmiddels vind jij 6 toffe woonstijlen in onze winkels. Vind je het leuk om meer te weten over het verhaal achter het ontstaan van onze eigenzinnige en eigentijdse meubelcollectie? In deze blog nemen wij jou er graag in mee! Bovendien krijg je een verrassend inkijkje in onze geschiedenis.

Leo Houweling, de oprichter van Houweling Interieur, struint al meer dan 40 jaar binnen- en buitenland af op zoek naar exclusieve meubelen. In 1977 opende hij zijn eerste interieurwinkel: Riet Boetiek. Dit was een ruimte van 15 vierkante meter in het centrum van Leiden, met vooral rieten mandjes en meubelen in het assortiment. De afgelopen decennia veranderde de collectie op organische wijze van riet en rotan, naar Manou – en grenen meubelen, naar een hoog klassiek assortiment. De overgang naar een meer moderne collectie werd door Leo zo’n 10 jaar geleden ingezet. Tijdens de jaarlijkse magazijnuitverkoop kun jij de klassieke meubels (nu nog) tegen bodemprijzen kopen.

Klassieke meubels bij Houweling Interieur.

Houweling Interieur is een echt familiebedrijf

Leo houdt zich nu alleen nog bezig met zijn grote passie: de in- en verkoop van bladen voor boomstamtafels. Want Sander en Michel hebben in 2017 het interieurbedrijf officieel over van hun vader overgenomen. Houweling Interieur is dus een echt familiebedrijf met inmiddels drie sfeervolle woonwinkels in Amsterdam, Leiderdorp en Rotterdam. Als je er binnenkomt en kennismaakt met de gezellige interieuradviseurs voel je het meteen: het warme familiegevoel. De sfeer is er informeel en gezellig. De transitie van de veel klassieke meubels naar het huidige eigentijdse assortiment die door Leo was ingezet, komt na de overname door Sander en Michel in een stroomversnelling terecht. En bij een eigentijdse meubelcollectie hoort natuurlijk een eigentijdse huisstijl.

Houweling Interieur sinds 1977
Kwaliteitsmeubelen bij Houweling Interieur. Zo Eigen.

Een frisse nieuwe (huis)stijl en slogan: Zo Eigen.

Onze huisstijl is de afgelopen jaren in een fris, kleurrijk en eigentijds jasje gestoken. Mét een slogan die perfect de lading dekt: Zo Eigen. Want wij zijn er voor de meubelliefhebbers met lef! De nieuwe huisstijl is stap voor stap doorgevoerd.

Vanzelfsprekend ook in onze winkels. Vorig jaar hebben Amsterdam en Leiderdorp de metamorfose ondergaan naar “Houweling nieuwe stijl”, zoals Michel – de drijvende kracht achter het marketingbeleid – het treffend noemt. De vloerbedekking heeft plaatsgemaakt voor een strakke gietvloer en de wanden hebben een mooie lichte kleur gekregen. Begin dit jaar is de verbouwing in Rotterdam afgerond. De klassieke meubelen nemen op dit moment nog maar een klein deel van ons ruime winkeloppervlak in, achterin de winkels. De meeste klassiekers vind je in Rotterdam, waar deze hoogwaardige kwaliteitsmeubelen tegen bodemprijzen te koop staan.

Eigenzinnige meubels in 6 verschillende woonstijlen

Nu, ruim 5 jaar na de bedrijfsovername door de twee broers, is onze collectie van eigenzinnige meubelen en accessoires te vangen in 6 toffe woonstijlen. We noemden net al even de woonstijl New Classic, die het mooie van toen combineert met het comfort en de luxe van nu. De andere stijlen zijn: Hotel Chique, Modern Design, Bohemian, Industrieel Landelijk en Scandinavisch Wonen.

Bohemian woonstijl, ook Bohemian stijl vind je bij Houweling Interieur.

Of dit nu een vaststaand gegeven is? Nee.

Om met de woorden van Sander – het creatieve brein achter onze meubelen en accessoires – af te sluiten: “Onze collectie is nooit helemaal af en blijft meebewegen met de tijd.”

Bohemian woonstijl, ook Bohemian stijl vind je bij Houweling Interieur.