Woonstijlen: zo pas jij Modern Design toe in je woonkamer

Woonstijlen: zo pas jij Modern Design toe in je woonkamer

Bij Houweling Interieur vind je vier verschillende woonstijlen: Elegant Chic, Stoer Landelijk, Stijlvol Klassiek en Modern Design. In deze blog willen we jou graag wat meer vertellen over de laatste: de woonstijl Modern Design. Je herkent deze woonstijl aan de pure, georganiseerde manier van inrichten in een ruimtelijke omgeving. Met strakke lijnen en een artistieke touch. De woonstijl straalt rust uit en door de royale opstelling komen de moderne meubels op unieke tot hun recht. Het is hoogstaand functioneel design met een neutraal basiskleurenpalet. Felle accentkleuren zorgen voor een sensationeel contract.

Veel liefhebbers van de woonstijl Modern Design hebben een drukke leefstijl. Dat is geen toeval. Door de simplistische inrichting is een woonkamer in deze stijl de ultieme plek om tot rust te komen na een hectische werkdag. De ruimte straalt sereniteit uit. Maar ook klasse en luxe. Spreekt dit je aan? En ben je benieuwd hoe je de woonstijl Modern Design op sensationele wijze kunt toepassen in jouw eigen woonkamer? Lees dan snel verder.

De kleuren en materialen in een moderne woonkamer

Leer, chroom, RVS en glas zijn dé materialen om een moderne woonkamer creëren. Laat deze vooral terugkomen in de grotere moderne meubels, zoals je bank of dressoirkast. Om wat meer warmte te creëren, kun je deze materialen goed combineren met hout of met mooie stoffen. In je vloerkleed of kussens bijvoorbeeld. Qua kleuren staat de woonstijl Modern Design vooral voor rustige basiskleuren, zoals wit-, grijs- en zwarttinten, eventueel aangevuld met bruin. Felle contrastkleuren laat je terugkomen in een mooi kunstwerk of een excentrieke fauteuil. Kies hier voor items die gezien mogen worden en waar jij extra de aandacht op wilt vestigen.

woonstijlen, modern design, woonstijl, moderne woonkamer, sfeervolle moderne woonkamer, moderne woonstijl, moderne meubels, welke woonstijl past bij mij, Houweling Interieur
design spiegel, spiegel woonkamer, spiegel kopen, grote spiegel kopen, spiegel op maat bestellen, spiegel op maat laten maken, spiegel met licht, rond spiegel met licht, moderne spiegel, spiegel design, De Knudt Mirrors, Houweling Interieur, modern design

Modern design laten terugkomen in je accessoires

Je kunt de materialen leer, chroom RVS en glas in een moderne woonkamer ook goed laten terugkomen in je accessoires en je verlichting. Wat met name belangrijk is als het gaat om accessoires in de woonstijl Modern Design: voeg niet te veel prullaria toe in je interieur en houd het subtiel. Geen poespas en tierelantijnen. Dat past niet bij deze woonstijl. Wat dan wel? Kies voor een paar eyecatchers! Zoals een unieke vaas, een originele lamp of excentrieke wanddecoratie. Sla vooral de spiegels van Deknudt (zie afbeelding hiernaast) niet over in je zoektocht naar een interieur in de woonstijl Modern Design.

Zo kies je de juiste moderne meubels 

Less is more. Dat is Modern Design. En dat geldt zeker ook voor de moderne meubels in deze woonstijl. Het is dan ook belangrijk dat je keuzes maakt en dat jij je woonkamer niet volpropt met allerlei kleine bijzettafeltjes of kastjes. Beter is te gaan voor een paar functionele, strakke meubelen die door de minimalistische inrichting een prominente plek innemen. Geometrische vormen, zoals rechthoeken en vierkanten vormen de basis van moderne meubels. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte leren bank met vaste kussens en combineer dit met een vierkante tafel, gecombineerd met hout. Zoals de Serva salontafel van Dreieck Design. Met een knallend kunstobject boven de bank maak jij het helemaal af!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van jouw interieur in de woonstijl Modern Design? Maak dan vandaag nog een afspraak in een van onze winkels. Of kom gewoon langs. Onze ervaren woonadviseurs helpen je graag de juiste keuzes maken. Hoe drink jij je koffie?

Leave a Reply