Uitschuiftafel kopen? Zo kies je de juiste variant

Uitschuiftafel kopen? Zo kies je de juiste variant 

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een uitschuiftafel. Dit heeft te maken met de opkomst van tiny houses. Maar ook het steeds kleiner wordende woonoppervlak in ons land speelt hierin een rol. En bovendien wordt de behoefte om eenzelfde ruimte meerdere functies te geven steeds groter. Hoe dan ook, de uitschuifbare tafel is populairder dan ooit. Want met dit praktische meubelstuk maak je niet alleen optimaal gebruik van de ruimte. Het zorgt ook voor efficiëntie, ruimte en rust in je dagelijks leven. 

Maar jij koopt een uitschuifbare eettafel natuurlijk niet alleen omdat het zo praktisch is. Jij wilt je gasten ook in stijl ontvangen. Je bent een meubelliefhebber met lef en vindt het belangrijk dat jouw interieur je smaak en karakter weerspiegelt. Hij moet dus niet alleen perfect passen in de ruimte van je zithoek, maar ook bij de woonstijl en het kleurenpalet in je interieur. Daarom nodigen wij jou met veel plezier uit om onze eigenzinnige collectie uitschuiftafels te ontdekken. Welke speekt jou het meeste aan? Kies je voor een ronde uitschuiftafel of voor een rechte variant? En welk materiaal vind je mooi? Of heb je keuzestress? Niet nodig. Want deze blog gaat jou helpen de juiste keuze te maken.

Ronde uitschuiftafel van Skovby bij Houweling Interieur.
Ronde uitschuiftafel van Skovby bij Houweling Interieur.
Ronde uitschuiftafel van Skovby bij Houweling Interieur.

Hierom kies je voor een ronde uitschuifbare tafel

Allereerst is het van belang om de vorm te bepalen. Kies je voor een ronde uitschuiftafel of voor een rechte? Als de ruimte in je eethoek beperkt is, is een ronde eettafel de juiste keuze voor jou. Want deze neemt minder ruimte in dat een rechthoekig exemplaar. Zo maak jij altijd optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Een kleine ronde tafel is ideaal voor een romantisch diner voor twee of om samen een spelletje te spelen. Een ander voordeel van een ronde tafel is, dat je er gemakkelijk omheen kunt bewegen. En het is heel gezellig dat iedereen elkaar kan aankijken. Heb je een relatief kleine eethoek, maar houd je niet van ronde vormen? Dan is deze kleine uitschuiftafel het perfecte alternatief.

Ronde uitschuiftafel van Skovby bij Houweling Interieur.
Uitschuiftafel bij Houweling Interieur. Het is een rechte uitschuifbare eettafel met ronde hoeken uitgevoerd met eikenfineer.

Dit zijn de voordelen van een uitschuiftafel met rechte lijnen

Een rechthoekige eettafel komt het best tot zijn recht vanaf 6 personen. Heb je een ruime eethoek en zit je standaard vaak al met 6 mensen aan tafel? Dan past een rechthoekige uitschuiftafel beter bij jullie woonwens. Als je daarnaast ook regelmatig vrienden of familie uitnodigt voor een uitgebreid diner, dan is een grote rechte uitschuifbare tafel echt ideaal! Zo weet jij zeker dat je nooit meer ruimte tekort komt. Een ander voordeel van een rechte tafel is, dat je hem met de korte kant tegen de muur kunt plaatsen. Maar ook vrij in de ruimte. Handig voor mensen die het leuk vinden om regelmatig hun interieur te veranderen. Ben jij niet zo van de ronde vormen, maar spreken de voordelen van een rechte uitschuiftafel je wel heel erg aan? Bekijk dan deze houten eetkamertafel met zijn rechte lijnen en ronde hoeken eens!

Welk materiaal kies jij voor je nieuwe eettafel?

Als laatste is de materiaalkeuze een belangrijk onderdeel bij het kiezen van een nieuwe eettafel. Houd je van natuurlijke materialen en vind jij duurzaamheid belangrijk? Dan is een houten uitschuiftafel van het Deense meubelmerk Skovby echt iets voor jou. De organische lijnen en echte materialen vormen de perfecte basis voor een natuurlijk en warm interieur. Een ander prachtig natuurproduct is keramiek. Dit is gemaakt van de zuivere grondstoffen klei en zand. Het blad van een keramieken eettafel is onverwoestbaar. Het is bestand tegen hitte en kou, wat onderzetters overbodig maakt. Met keramiek kies je voor een onderhoudsvrije tafel met een zeer lange levensduur. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld deze ronde keramische uitschuiftafel en deze keramieken uitschuifbare eettafel met rechte lijnen.

Wil je meer informatie over ons eigenwijze assortiment van unieke uitschuiftafels? Kom dan vooral naar een van onze winkels. Onze ervaren woonadviseurs staan voor je klaar.

Leave a Reply