Met deze 5 slimme woontips haal jij het voorjaar in huis

Met deze 5 slimme woontips haal jij het voorjaar in huis

Heb jij ook al even mogen proeven van het zonnetje? Dan kun jij vast niet wachten tot de lente begint! De dagen worden langer en het duurt nog maar een paar weekjes voordat de klok weer een uur vooruit gaat. Je hoort de vogeltjes ’s ochtends weer fluiten en hier en daar zie je al een paar dappere krokussen tevoorschijn komen. Maar…. maart roert zijn staart. En april doet wat hij wil. Vervelende dooddoeners. Maar wel waar, want het kan de komende weken zomaar nog gaan sneeuwen en vriezen. Niet getreurd! Want in deze blog geven we jou 5 slimme woontips waarmee jij het voorjaar alvast in huis haalt. Wat de weergoden ook voor ons in petto hebben.

  1. Geef je woonkamer een frisse, nieuwe indeling.
  2. Voeg vrolijke kleuren toe in je interieur.
  3. Kies voor lichte en fleurige accessoires.
  4. Haal buiten naar binnen met bloemen en planten.
  5. Duurzame oplossingen voor je lente-interieur.

Voordat je aan de slag gaat met het stylen van je interieur raden wij je aan om een ouderwetse voorjaarschoonmaak te doen. Niets is zo fijn als een schoon, fris een opgeruimd huis. Jij kunt dan bovendien – zonder dat stemmetje dat zegt ‘ik moet nog poetsen in huis’ – van het zonnetje genieten als de lente straks écht doorzet. Zo’n schoonmaak is meteen een mooi moment om ruimte te maken. Als je meer binnen zit, verzamel je namelijk vaak ongemerkt heel wat gezellige items. Dus kijk kritisch om je heen en haal vast wat overtollige accessoires en kleedjes weg. Is dit gebeurd? Dan kun jij met deze woontips écht aan de slag om een heerlijk voorjaarsinterieur te creëren!

Woontips van Houweling Interieur om het voorjaar in huis te halen. Je ziet bank van Fama voor het raam geplaatst.

Woontips #1: Geef je woonkamer een nieuwe, frisse indeling

Het verschuiven en verplaatsen van meubels is een goedkope en effectieve manier om een frisse voorjaarswind door je huis te laten waaien. Je kunt het rigoureus aanpakken door de eethoek met de zithoek te verwisselen. Maar meestal geeft alleen het verplaatsen van je bank al een andere look & feel aan je interieur. Door hem bijvoorbeeld naar het raam te draaien, zodat je de woonkamer alvast wat meer bij de tuin betrekt. Kun je straks live genieten van het groeien en bloeien van alle voorjaarsbloemetjes!

Woontips #2: Voeg vrolijke kleuren toe in je interieur 

In het voorjaar komt de natuur tot bloei in een explosie van kleur. Dus om de ultieme lentesfeer in huis te halen hoef je alleen maar wat kleur toe te voegen. Dat betekent niet dat het een bonte verzameling van knalkleuren moet zijn. Blijf vooral dicht bij jezelf. Ook met zachte pasteltinten voeg jij en gezellige lentesfeer toe aan je interieur. Je kunt kleur eenvoudig laten terugkomen in je kussens of in andere accessoires. Wil je echt uitpakken? Geef dan je muur een lik verf met een vrolijke kleur!

Woontips van Houweling Interieur om het voorjaar in huis te halen. Je een felgele muur en vrolijke accessoires.

Woontips #3: Kies voor lichte en fleurige accessoires

Kijk eens kritisch om je heen. Heb jij vooral donkere en warme accessoires in je woonkamer staan? Vervang deze dan door lichte en fleurige varianten. Woonaccessoires bepalen namelijk voor een groot deel de sfeer in je interieur. Met een paar frisse accessoires haal jij je interieur moeiteloos uit zijn winterslaap. Dit geldt overigens ook voor de raambekleding: vervang je donkere vitrages voor lichte en vrolijke exemplaren. Zo maak jij je woonkamer in één klap een stuk lichter.

Woontips #4: Haal buiten naar binnen met bloemen en planten 

Bloemen horen bij de lente. Met een mooie, grote bos bloemen creëer jij het ultieme lentegevoel in huis. Ga vooral voor de échte voorjaarsbloemen, denk aan tulpen, narcissen en blauwe druifjes. Of koop een echt voorjaarsboeket bij de plaatselijke bloemist. In deze vrolijke vaas van Pols Potten fleur jij je woonkamer gegarandeerd op. Zelfs zonder bloemen erin! Andere ware sfeermakers zijn planten. Ook deze doe je natuurlijk in een kleurige pot. Heb je groene vingers? Dan is een leuk kruidentuintje voor binnen dé manier voor jou om – ook als het buiten sneeuwt en hagelt – in de lentesfeer te blijven.

Woontips van Houweling Interieur om het voorjaar in huis te halen. Je ziet een vrolijke vaas van Pols Potten.

Woontips #5: Duurzame oplossingen voor je lente interieur

Het veranderen van je interieur betekent niet per se dat je nieuwe producten moet kopen. Je kunt ook van iets ouds iets nieuws maken. Door je oude dressoir een likje verf te geven. Of accessoires in een kringloopwinkel te kopen. En als je toch nieuwe meubels of accessoires koopt, kies dan voor kwalitatief hoogwaardige en tijdloze exemplaren. Je hoeft je ‘winteraccessoires’ ook niet weg te doen. Stop ze in een doos en haal ze in het najaar weer tevoorschijn. Ben je tegen de tijd dat je ze weer uit de doos haalt écht uitgekeken op je spullen? Geef ze dan een tweede leven door ze op marktplaats te zetten of naar een kringloopwinkel te brengen. Je maakt er gegarandeerd weer iemand blij mee!

Hopelijk heb je met deze woontips voldoende inspiratie opgedaan om je woonkamer een lenteachtige touch te geven. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het maken van de juiste keuzes?

Kom dan vooral eens langs in onze winkels. Onze gezellige adviseurs denken graag met je mee. Wat je stijl ook is.

Leave a Reply