40 jaar interieur kwaliteit

Met de komst van de nieuwe generatie zullen de zonen Sander en Michel dit mooie familiebedrijf de komende decennia voortzetten. Houweling Interieur zal zich nog verder ontwikkelen om in deze markt haar onderscheidende karakter te laten zien.
Tijdloze collecties voor de liefhebber met exclusieve meubelen en vooral oog voor sfeer.

Houweling sinds 1977

Leiden, 1977

Begonnen in een winkel van 15 vierkante meter in het centrum van Leiden.
Leo Houweling, eigenaar en oprichter van Houweling Interieur, struint al meer dan 40 jaar binnen- en buitenland af op zoek naar exclusieve en tijdloze meubelen. Waren dat in de beginjaren de rieten mandjes, zijn dat nu complete inrichtingen, maar nog steeds met oog voor sfeer.

Leiderdorp, 1986

In 1986 was het eindelijk zover, het eerste meubelplein van Nederland werd geopend in Leiderdorp. Een hoogtepunt was de samenwerking met het toen net startende ‘Goede Tijden Slechte Tijden’. Iedereen wist meteen het Meubelplein in Leiderdorp te vinden!

Diemen, 1998

In 1998 is er een tweede filiaal geopend in Diemen. De oudste meubelboulevard, in tegenstelling tot het meubelplein dat echt een plein was. Deze plek was strategisch bedoeld om zo grondlegger te zijn voor het enorme project ‘Villa ArenA’.

Den Haag, 2000

Een derde filiaal is in het jaar 2000 geopend in Den Haag. Daar werd de Megastore als grootste overdekte mall van Europa geopend. Het Haagse publiek past perfect bij de collecties van Houweling. Helaas had het centrum na 10 jaar niet meer de allure van het begin en is deze vestiging in 2010 gesloten.

Amsterdam, 2001

Vanaf de ontwikkeling van de Villa ArenA in Amsterdam is Houweling Interieur betrokken geweest bij dit project. Dit paradepaardje van de Nederlandse meubeldetailhandel is nog steeds het mooiste woonwinkelcentrum van Europa.

Rotterdam, 2010

Woonmall Alexandrium bestond al zo’n 12 jaar voordat Houweling Interieur haar deuren hier mocht openen. Na de revitalisatie van het centrum begin 2012 is de woonmall weer gezellig, knus en divers. Met een winkel van 1600 vierkante meter is dit de grootste winkel met een aparte afdeling klassiek en gordijnen.

Ons succes komt voort uit kwaliteit, en een duidelijk service gerichte aanpak.

— Familie Houweling