Ruim 40 jaar passie voor interieur

De zonen Sander en Michel hebben het mooie familiebedrijf in 2017 overgenomen van hun vader en oprichter Leo Houweling. Met de frisse blik van de nieuwe generatie zetten zij het onderscheidende karakter van Houweling Interieur stevig in de markt. Eigenzinnige collecties, exclusieve meubelen en oog voor sfeer.

Welkom bij Houweling Interieur.

Houweling sinds 1977

Leiden, 1977

Leo Houweling, eigenaar en oprichter van Houweling Interieur, struint al meer dan 40 jaar binnen- en buitenland af op zoek naar exclusieve en tijdloze meubelen. In 1977 opende hij zijn eerste interieurwinkel: Riet Boetiek. Dit was een ruimte van 15 vierkante meter in het centrum van Leiden, met vooral rieten mandjes en meubelen in het assortiment.

Leiderdorp, 1986

In 1986 was het eindelijk zover: het eerste meubelplein van Nederland werd geopend in Leiderdorp. De samenwerking met het toen net startende ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ zette het meubelplein – inmiddels omgedoopt tot Woonboulevard Wooon – direct op de kaart. Houweling Interieur heeft er al sinds het allereerste begin een mooie winkel.

Diemen, 1998

In 1998 opende Houweling Interieur een tweede winkel, dit keer in Diemen aan de oudste meubelboulevard van Nederland (het in 1986 opgerichte meubelplein in Leiderdorp was destijds, zoals het woord al verraadt, een plein). Deze strategische plek was de voorloper van het enorme project ‘Villa ArenA’.

Den Haag, 2000

Nog geen 2 jaar later opende Houweling Interieur de deuren van een derde winkel, in de Megastore in Den Haag. Deze grootste overdekte mall van Europa werd in dat jaar geopend. Het Haagse publiek paste perfect bij de collecties van Houweling. Na 10 jaar hebben we onze winkel op deze locatie gesloten, omdat de mall de allure van de beginjaren achter zich had gelaten.

Amsterdam, 2001

In 2001 hebben we deuren geopend van onze winkel in Amsterdam. Houweling Interieur is vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Villa ArenA in Amsterdam is. Dit paradepaardje van de Nederlandse meubeldetailhandel is nog steeds het mooiste woonwinkelcentrum van Europa.

Rotterdam, 2010

Woonmall Alexandrium bestond al zo’n 12 jaar toen Houweling Interieur haar deuren opende op deze toplocatie. Na de revitalisatie van het centrum begin 2012 is de woonmall weer gezellig, knus en divers. Met een oppervlakte van 1600 vierkante meter is dit onze grootste winkel. Het heeft een aparte afdeling met klassieke meubelen en met gordijnen.

Leiderdorp, 2012

In 2012 is onze winkel binnen woonboulevard Wooon verhuisd van een locatie achterin, naar een prominente plek aan de voorzijde: van twee kleine etages naar één overzichtelijke grote ruimte op de begane grond. Een fantastische ontwikkeling voor zowel onze klanten als onze woonadviseurs.

Leiden, 2017

Sander en Michel nemen in 2017 het familiebedrijf officieel over van hun vader Leo Houweling. De transitie van het veelal klassieke naar het meer moderne assortiment, komt hiermee in een stroomversnelling terecht. Leo Houweling houdt zich nu alleen nog bezig met zijn grote passie: de in- en verkoop van bladen voor boomstamtafels.

Leiderdorp, 2019

In 2019 heeft Houweling Interieur de deuren geopend van de allereerste officiële Fama store van Nederland: Fama Living Netherlands. Wij zijn trots op het feit dat wij als enige interieurwinkel van Nederland de unieke meubels van Fama verkopen.

Amsterdam, 2021

Sinds begin 2021 heeft Houweling Interieur een tweede Fama Living store geopend, bij onze winkel in Villa ArenA: Fama Living Amsterdam. Ook in deze winkel tonen wij de exclusieve collectie van dit eigenzinnige meubelmerk.

Ons succes komt voort uit passie voor interieur, oog voor kwaliteit en een servicegerichte aanpak.

— Familie Houweling
Houweling Interieur
Houweling Interieur