5 slimme tips die ervoor zorgen dat jouw nieuwe meubels langer meegaan

5 slimme tips die ervoor zorgen dat jouw nieuwe meubels langer meegaan

Je hebt het voor elkaar: jouw droominterieur is werkelijkheid geworden. Je nieuwe meubels staan te pronken in je woonkamer en je geniet met volle teugen. Zorgeloos genieten, dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk. Hoe fijn zou het zijn als je nieuwe meubels lekker lang meegaan? Dat is prettig voor jou, maar óók goed voor het klimaat en je portemonnee! Daarom is het belangrijk dat jij je nieuwe leren bank, stoffen eetkamerstoel of houten tafel zo nu en dan wat liefde en aandacht geeft.

Ieder materiaalsoort vraagt om een eigen en unieke manier van onderhoud. Dat klinkt logisch. Minder voor de hand liggend, zijn de geniale tips van oma. Want die zijn nog altijd even doeltreffend als 50 jaar geleden. Zo heeft een houten tafelblad zuurstof nodig. Ja echt! Het is dus geen overbodige luxe om af en toe dat gezellige tafelkleed weg te halen. Is dit een eyeopener voor jou en wil je nog meer van dit soort slimme tips van oma, zodat jij langer kunt genieten van je nieuwe meubels? Lees dan snel deze blog.

1. Houd rekening met zonlicht en de temperatuur

Plaats je meubelen nooit in direct zonlicht. Er is bijna geen enkel materiaal dat tegen directe uv-straling kan. Die straling zorgt ervoor dat je meubels verkleuren. Dus of het nu gaat om je leren bank, stoffen fauteuil of houten eetkamertafel: zet je meubelstuk niet bij het raam of zorg voor goede raamdecoratie. Ook de temperatuur in de ruimte is belangrijk, met name voor houten meubelen. De ideale temperatuur is zo’n 19 a 20 graden.

2. Zorg voor de juiste luchtvochtigheid in je woonkamer

Ook door de luchtvochtigheid in je woonkamer in de gaten te houden, verhoog je de levensduur van je meubelen. Een luchtvochtigheidsgraad tussen de 50 en 60% is ideaal. Is het te droog? Hang dan bakjes water aan je verwarming. Is het te vochtig? Lucht je huiskamer regelmatig, zet de afzuigkap aan tijdens het koken en gebruik deksels op de pannen. Met de juiste luchtvochtigheid voorkom je bijvoorbeeld pilling (het samenklitten van stofbolletjes) van je stoffen bank.

3. Kijk uit met scherpe voorwerpen

Een kras in je nieuwe houten tafel ziet er nooit goed uit. Echt nooit. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Dus geef je een (kinder-)feestje of ga je creatief aan de slag ? Leg dan altijd een kleed op de tafel. Echt altijd. Van halen in je stoffen bank word jij natuurlijk ook niet blij. Kijk dus uit met gespen van schoenen, slippers en riemen. En voor de scherpe nagels van je huisdier. Toch een haal in je bank? Dan is deze tip van oma goud waard: knip de halen niet weg, maar stop het haakje terug. Zo beperk je de schade.

Stoffen meubels reinigen doe je met Royal Furniture Care bij Houweling Interieur voor meubelonderhoud speciaal voor textiel.

4. Gebruik goede onderhoudsproducten

Naast de geniale tips van oma, blijft het natuurlijk ook belangrijk dat je je meubelen regelmatig verwent met goede onderhoudsproducten. Wees lief voor je meubels en bescherm je houten tafel, leren bank of stoffen eetkamerstoel op effectieve wijze tegen vocht, huidvet, vuil, transpiratie en zelfs uv-straling met de onderhoudsproducten van Royal Furniture Care. Van gelakt hout tot textiel en van verschillende soorten leer tot gewaxt hout: voor elk materiaalsoort bieden wij jou het juiste onderhoudspakket.

Meubelonderhoud van Royal Furniture Care voor houten meubels bij Houweling Interieur, speciaal voor gewaxte of geoliede meubels.
Leer onderhoud van Royal Furniture Care bij Houweling Interieur voor onderhoud leren bank en andere leren meubels gemaakt van brushed leer.

Unieke vlekkengarantie

Tegen een rode wijnvlek op je nieuwe stoffen bank of een koffievlek op je lichtgekleurde vloerkleed kan helaas geen enkel onderhoudsproduct of geniale tip van oma op. Daarom kun jij als echte interieur liefhebber bij ons de All-in House Service afsluiten. Met deze unieke service heb jij 5 jaar garantie op je nieuwe meubelen. En als jij rode wijn of koffie morst, komt er een servicemedewerker bij jou thuis langs om het probleem kosteloos op te lossen.

meubelonderhoud, onderhoud leren bank, onderhoud houten tafel, onderhoudsadvies, vlekkengarantie

Wil jij meer weten over onze onderhoudsproducten of de All-in House Service? Kom dan vooral langs in een van onze winkels. Onze interieuradviseurs staan voor jou klaar om al je vragen te beantwoorden. Maak een afspraak of loop gewoon naar binnen. De koffie staat klaar.

Leave a Reply